CORONA

12-03-2020

Meer informatie over het coronavirus en verzachtende omstandigheden

(Bron. Airbnb helpcentrum)

We begrijpen dat je wellicht veel vragen over het coronavirus (COVID-19) hebt en wat de gevolgen hiervan zijn voor jou als Airbnb-host of -reiziger. Naarmate de situatie zich ontwikkelt, is deze pagina de beste plek voor meer informatie over de voorwaarden van Airbnb. We hebben ook een aantal veelgestelde vragen voor Airbnb-hosts beantwoord.

Elke dag wordt er meer bekend, waardoor dit een onduidelijke tijd kan zijn om te reizen en verhuren. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en delen updates zodra we die hebben. In de tussentijd vragen we onze community om rekening te houden met hosts en gasten die moeten annuleren.

Wat houden deze voorwaarden in?

In aanmerking komende reserveringen kunnen zonder kosten worden geannuleerd, waaronder:

  • gasten die van of naar zwaar getroffen gebieden reizen (zie hieronder een lijst van getroffen gebieden die onder deze voorwaarden vallen)
  • hosts die verhuren in zwaar getroffen gebieden of die gasten ontvangen uit zwaar getroffen gebieden (zie hieronder een lijst van getroffen gebieden die onder deze voorwaarden vallen)
  • iedereen die zijn reis niet kan voltooien vanwege officiële reisbeperkingen, medische taken of ziektebestrijding, annulering van vluchten of grondvervoer door de luchtvaartmaatschappij of vervoerder vanwege COVID-19, of vermoedelijke of bevestigde gevallen van COVID-19.
Voor meer gedetailleerde up to date info verwijs ik U graag door voor het volledige artikel naar de Airbnb website/Helpcentrum